Повежимо се, оснажимо се – у време Ковид-а 19

Кроз умрежавање и заједничко деловање Mинистарства просвете, науке и технолошког развоја, пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање, aкадемске заједнице, релевантних струковних удружења у делатности предшколског васпитања и образовања и партнерских институција желимо да подржимо развијање заједнице учења практичара, допринесемо квалитетном одговору и промоцији система институционалног предшколског васпитања и образовања – ка деци и породицама и широј јавности у време трајања епидемије. У овом настојању фокусирани смо на остваривање активности у вези са очувањем здравља људи, активности подршке добробити породицама са децом предшколског узраста и обезбеђивање процеса континуираног професионалног развоја запослених у предшколским установама.
Ближе информације, смернице, предлоге и идеје можете пронаћи у оквиру тематских поглавља. >>>
Позивамо све заинтересоване практичаре да узму активно учешће у изради ресурса – материјала, презентација на теме које су актуелне у тренутној ситуацији ванредног стања, ради постављања селектованих садржаја у оквиру предвиђених тематских поглавља, на основу препорука Стручног тима.
Списак тема као и рок за достављање материјала можете погледати овде.
Напомињемо да су Упутства за израду радова настала кроз пројекат Подршка стручним сарадницима у основним и средњим школама у отежаним условима уз програм учења на даљину који реализује Друштво педагога уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ-а. Иста можете користити уз потребна прилагођавања контексту предшколске установе, односно делатности предшколског васпитања и образовања.