3. март. 2020

Ново возило за превоз деце у општини Шид

Општина Шид, као једна од 20 општина којој су у првом кругу доделе грантова одобренa средства за финансирање пројекта, добила је возило за превоз деце. На платоу испред Културно образовног центра, у петак, 28. фебруара Сања Штрбац Мусмар, у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја, заменику председника Општине Шид Зорану Семеновићу, уручила је кључеве комбија.

„Општина Шид је задовољна с чињеницом што је пројекат са којим смо аплицирали код Министарства просвете, науке и технолошког развоја прошао и оцењен као изузетно добар. Данас имамо резултат доброг рада Канцеларије за локални економски развој и ПУ „Јелица Станивуковић-Шиља“. Вредност комбија је четири милиона и шест стотина хиљада динара. Комби ће пре свега служити да се деца која се налазе у сеоским срединама, у руралним подручјима,безбедно превозе како би могла активно да учествују у културним и едукативним активностима које спроводи ПУ „Јелица Станивуковић-Шиља“.

Мобилисањем различитих актера и остваривањем сарадње између различитих сектора у својој локалној заједници општина Шид је израдила квалитетан предлог пројекта за који је одобрено финансирање.

Да се подсетимо, за најмање 30 јединица локалних самоуправа издвојена су средства у износу до 40.000 евра по локалној самоуправи (у зависности од броја поднетих предлога пројеката) за финансирање пројеката градова и општина. Ови пројекти имају за циљ унапређивање координације и сарадње између релевантних актера у пружању холистичких и висококвалитетних услуга предшколског васпитања и образовања родитељима и деци узраста од рођења до 6,5 година на локалном нивоу, са фокусом на најосетљивије друштвене групе. Активности локалних пројеката укључиваће области везане за здравље, исхрану, рани скрининг сметњи у развоју и рану стимулацију и учење, као и друге области. Како је изгледала свечана додела возила погледајте и на нашем Јутјуб каналу: