14. август. 2020

Од септембра онлајн обуке за односе с јавношћу за представнике локалних самоуправа

Организација и спровођење тренинга који за циљ имају едукацију представника локалних заједница о кључним порукама и циљевима Пројекта као и о јавном наступу и главним каналима комуникације са медијима биће реализовани од друге половине септембра.

У складу са прописаним мерама превенције ширења вируса Ковид-19, обуке ће бити одржане у онлајн формату, а могућност похађања обука имаће: запослени у предшколским установама, запослени у домовима здравља, запослени у центрима за социјални рад, запослени у локалној самоуправи, представници локалних невладиних организација као и координатори пројекта на локалу.

Кроз различите видео материјале који покривају лекције о основама комуникације и јавног наступа у медијима, специфичности наступа на ТВ-у и радију, друштвеним мрежама и слично, полазници ће имати прилику да стекну додатну едукацију у овој области као и да се на још један начин укључе у главне активности пројекта. Након завршетка обука, они ће имати прилику да примене теоријско знање у пракси, промовишући активности своје локалне самоуправе и главних порука Пројекта путем различитих канала комуникације.

Учесницима ће бити додељене Потврде о похађању обуке, а наканадно ће бити укључени у друге иницијативе пројекта, биће проглашени амбасадорима пројекта. Сви учесници  имаће могућност да развију и унапреде сарадњу као и хоризонталну размену знања и искустава са колегама из различитих локалних самоуправа.

Видео обуке ће бити доступне на званичном сајту пројекта . Све појединости, термини и конкретна упутства за учешће у програму обука биће доступни на сајту пројекта и будући учесници биће обавештени путем мејла.