4. септембар. 2020

Обука за директоре предшколских установа

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, поткомпонента 2.2. наставља са активностима  на унапређивању компетенција директора предшколских установа.

После креиране обуке за директоре , чији је циљ јачање њихових професионалних компетенција, као и обуке за тренере/водитеље, припремљени су материјали, формиране групе, одређени водитељи и логистичка подршка. Због епидемиолошке ситуације, обуке заказане за март су одложене.

Након укидања ванредног стања, када је епидемиолошка ситуација то дозволила заказане су обуке за 5 група директора јавних предшколских установа.

Прва два дана интерактивне обуке за директоре у циљу њихове припреме за полагање испита за лиценцу реализована су у Образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу у 2 термина: 18 – 19. 6. 2020. године (2 групе) и 23 – 24. 6. 2020. године (3 групе директора).

Директори су изразили задовољство обуком, њеним садржајем, али и могућношћу да је похађају без надонаде.

Након анкетирања директора о могућностима похађања другог дела обуке (уживо или онлајн), највећи број директора се определио за обуке уживо, које ће бити реализоване у : Нишу, Крагујевцу, Зрењанину и Београду .

Након тога директорима преостаје још 9 дана онлајн обуке која је постављена на сајт ЗУОВ-а и за коју су водитељи пријавили групе. 

За директоре предшколских установа који су се определили да други део обуке похађају онлајн , читав програм обуке ће бити пребачен у онлајн формат.