18. септембар. 2020

АКТИВНОСТИ ОПШТИНЕ МЕРОШИНА – ОПРЕМАЊЕ И РЕНОВИРАЊЕ ПРОСТОРИЈА, ОДРЖАВАЊЕ РАДИОНИЦА

У складу са Пројектом инклизивно предшколско васпитање и образовање предшолска установа у сарадњи са невладином организацијом Инклузија данас на територији општине Мерошина извршила је реновирање и опремање шест постојећих просторија и то у Мерошини, Облачини, Азбресници, Расовачи, Југбогдановцу и Балајнцу.

У Мерошини је реновиран мокри чвор, деца су коначно добила ВЦ шоље које су прилагођене њиховом узрасту, стављен је нови ламинат па је просторија добила нови изглед. Просторија у Балајнцу добила је клима уређај. У Азбресници и Југбогдановцу одрађено је кречење просторија и остали молерски радови. Све просторије опремљене су лаптоповима, телевизорима, материјалом који је неопходан за одржавање радионица. Обезбеђени су тобогани, струњаче, усисивачи, санитарна средства. Почело је одржавање радионица за децу на шест локација, узраста од 3 до 5,5 година која до сада нису била укључена у систем предшколског васпитања и образовања. Циљ прве радионице је подстицање развоја  говора, слободно изражавање и коментарисање, превазилажење треме, увежбавање говора пред  другима, како пред  децом, тако и пред одраслима, правилно изражавање и изговарање гласова и обогаћивање дечјег речника. На другој радионици деца су се ближе упознала са звуком , производили су различите звукове и радили на препознавању звукова.

Организоване су радионице за родитеље такође на шест локација где су родитељи ближе упознати са значајем читања и игре са децом. На радионицама је истакнуто колико су процеси читања и игре значајни за развијање дечје маште и богатог речника и раст и развој детета.

Галерију са преосталим фотографијама погледајте овде.