16. октобар. 2020

ЧАЧАК- ПРЕДСТАВЉЕНЕ ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ПОДРЖИМО ДЕЦУ И ПОРОДИЦУ“

У Чачку, 6. октобра 2020. године одржана је конференција за медије на којој је представљен Пројекат инклузивног предшколског вааспитања и образовања Министарства просвете, науке и техничког развоја Републике Србије као и план активности пројекта „Подржимо децу и породицу“ за чију реализацију је овај град добио финансајска средства у оквиру програма грантова.

Партнери на пројекту су предшколске установе „Радост“ и „Моје детињство“, Дом здравља Чачак, Центар за социјални рад, Школа за основно и средње образовање „1.новембар“ и Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама. Циљ пројекта је интегрисање деце из друштвено осетљивих група у предшколски васпитно образовни систем. Интеграција ће се одвијати кроз низ активности и трајати 32 месеца.

Прва фаза односи се на мотивацију и мапирање породица из друштвено осетљивих група, док ће наредне подразумевати формирања група деце које ће бити укључене у  рад предшколских установа „Радост“ и „Моје детињство“. Предшколска установа „Радост“ је већ адаптирала просторије у вртићу „Бамби“ у који би кренула прва група деце, њих 24, и то 1. фебруара наредне године.

Пројекати ће обухватити низ манифестација и едукација, а једна од најзначајнијих биће Школа за родитеље.