9. новембар. 2020

Чукарица – наставак спровођења активности у оквиру пројекта „Тата, мама играјте се са нама“

Тим ПУ Чукарица вредно је наставио да реализује активности планиране кроз пројекат „Тата, мама играјте се са нама“.

У вртићу „Горица“ у Сремчици настављена је реализација кратког програма „Игротека“ који је прекунут због епидемиолошке ситуације. Наставак преосталих 8 радионица, обрадовао је децу, а на иницијативу родитеља реализована је радионица за родитеље „Емоције и шта са њима“ коју је реализовала спољни сарадник из локалне заједнице Ана Кешчец, педагог.

 У вртићу „Радосно детињство“ на Бановом брду започет је нови кратки програм за децу која нису у систему ПВО под називом „Обојимо свет“. Мапирано је нових 18 породица. Родитељима је понуђен избор у онлајн вртићу путем Вајбер заједнице и могућност да доводе децу у вртић-паркић. Током октобра реализовано је 6 радионица у парку на Бановом брду и исто толико радионица у вртићу у породици.

Такође, започет је „Беби програм“ у вртићу „Горица“ у Сремчици где је опремљен нови простор за реализацију радионица за бебе. Мапирано је 6 беба од којих је 4 бебе у програму.

Од 17. новембра 2020. године у вртићу „Горица“ започиње реализација новог кратког програма „Игротека“. У програм је уписано нових 18. деце. Препознате су родитељске забринутости у вези са крајем једног програма и отворена је могућност да сва деца која су била у програму а нису се уписала у вртић наставе своје учешће у кратким програмима „Обоји свет“ и „Игротека“.

Пројектни Тим вредно ради на изради првог Вебинара који је намењен васпитачима, мс васпитачима и стручним сарадницима у оквиру хоризонталне размене. Вебинар ће бити постављен на Јутјуб канал ПУ Чукарица, Фејсбук страницу и сајт установе.

Највећу радост и одушевљење показало су деца приликом уручења Едукативних пакета.

Пројектни Тим се радује новим изазовима, реализацији нових програма и укључивању нових породица и деце у пројекат „Тата, мама играјте се са нама“.