13. новембар. 2020

Општина Оџаци – организација радионица и других активности

Oпштина Оџаци још једна је на списку локалних самоуправа које су у другом кругу добиле грантове и која је у претходном периоду реализовала велики број активности у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Током протекле недеље, предшколска установа „Полетарац“ остварила је још једну сарадњу са партнерском организацијом Црвени крст Оџаци. Сарадња је реализована у виду три едукативне радионице, осмишљене у оквиру програма борбе против трговине људима, под називом „Миша и Маша“, а реализатори ових радионица су запослени  у Црвеном крсту Оџаци, Љиљана Младеновић и Невена Стевановић.

Радионице су одржане у три објекта на територији ове општине:

  • у објекту „Чаролија“ у Дероњама 12. октобра,
  • у објекту „Дуга“ у Бачком Брестовцу 14. октобра и
  • у објекту „Маслачак“ у Богојеву 16.октобра.

У оквиру радионица подељени су пакети материјала за цртање, деци из друштвено осетљивих група, а укупан број деце која су похађала ове радионице је 57, као и  5 васпитача и педагошки асистент.

Поред тога у октобру су одржане и радионице у оквиру плана за стручно усавршавање васпитача у сарадњи са Удружењем васпитача Војводине као и едукативне радионице на тему „Скрининг зуба деце“ које је одржала стоматолог др Оливера Лончар.

Више о овоме прочитајте на следећим линковима:

Галерију са фотографијама можете погледати овде.