9. децембар. 2020

ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ- ВЕБИНАР „ИСКУСТВА У КРЕИРАЊУ КРАТКИХ ПРОГРАМА У ПУ ЧУКАРИЦА“

Још један пример добре праксе у оквиру програма грантова јесте Вебинар – „Искуства у креирању кратких програма у ПУ Чукарица“ који је Општина Чукарица креирала  у оквиру пројекта “Тата, мама, играјте се са нама”.

Вебинар је настао као одговор Предшколске установе „Чукарица” на посебне услове и околности које карактерише свакодневно осмишљавање различитих видова хоризонталне размене са запосленима и онлајн размене са родитељима. Вебинар се састоји из три дела:

  1. 1. Кратки програми
  2. 2. Беби програм
  3. 3. Упитник

Сви учесници вебинара након одгледана два видео материјала попуњавају упитник који представља и евалуацију хоризонталног усавршавања. Прослеђивањем упитника и завршетком обуке, сви ће имати прилику да остваре право на бодове хоризонталног стручног усавршавања (2 бода). Такође, електронским путем добиће и Потврду. У оквиру упитника учесници ће имати могућност да изнесу своја запажања, питања и коментаре.

У креирању вебинара учествовали су директорка ПУ Чукарица Биљана Гајић, стручни сарадници, ментори у пројекту Катарина Ђурић и Тијана Боговац, координатор пројекта Александра Петровић васпитач, члан пројектног тима Мирјана Јеркић васпитач, Милица Марковић социјални радник и Марија Гвоздовић васпитач.

Подсећамо да је предшколска установа „Чукарица” у новембру месецу 2019. године  у склопу Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, започела пројекат „Тата, мама, играјте се са нама”. Све активности које су спроведене од тада представљају део програма подршке раном развоју деце и унапређивању родитељских компетенција кроз  умрежавање у локалној заједници.