11. децембар. 2020

ОПРЕМАЊЕ ПРОСТОРА У ВРТИЋУ “ГОРИЦА” У СРЕМЧИЦИ

Предшколска установа Чукарица наставила је у оквиру пројекта „Тата, мама, играјте се са нама“ успешно да реализује пројектне активности. У вртићу „Горица“ у Сремчици опремљена су два простора за реализацију квалитетних кратких програма.

„Важан услов за успех пројекта је стално унапређивање квалитета система предшколског васпитања и образовања, унапређивањем материјалних услова и омогућавања стручног усавршавања васпитача као и њихов професионални развој“, истакла је директорка ПУ Чукарица Биљана Гајић.

„Користимо све расположиве просторне ресурсе које имамо у вртићу, тако да смо опремили простор за реализацију беби програма, намењен породицама које имају бебе узраста од 0-12 месеци. Такође, опремљен је и простор за реализацију кратког програма „Игротека“. Овај програм намењен је деци која нису у систему предшколског васпитања и образовања узраста 1-5,5 година“, рекла је координаторка тима ПУ Чукарица Александра Петровић.

Чланица Општинског већа Стана Лукић истакла је да с обзиром на чињеницу да Градска општина Чукарица нема надлежност за опремање предшколских установа, свака донација која би побољшала услове боравка деце у вртићима је веома значајна.