21. децембар. 2020

ОПШТИНА ОЏАЦИ- ОСТВАРЕНИ РЕЗУЛТАТИ

Предшколска установа „Полетарац“ Оџаци у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања са својим партнерима, Општином Оџаци, Домом здравља Оџаци, Спортским савезом општине Оџаци, Црвеним крстом Оџаци и Удружењем васпитача Војводине остварује следеће:

  1. 1) Унапређује доступност предшколских услуга за децу из друштвено осетљивих група- путем двојезичних флајера информише родитеље о правима на упис, умањену цену вртића и бесплатан боравак у вртићу.
  1.  2) Повећава обухват деце из осетљивих група у сеоским срединама- осмишљавање и реализација кратких програма у складу са жељама и потребама корисника („Упознајемо себе“, „Моје је право да живим срећно и здраво“ и „Читаоница-причаоница“). До сада је уписано 31 дете а крајњи циљ  се односи на успостављање редовног похађања ових програма као и уписивање деце и следеће године.                 
  1. 3)  Предшколска установа реализује различите програме који омогућавају доступност различитих садржаја који утичу на развој и учење деце из друштвено осетљивих група кроз заједничке активности са другом децом. У сарадњи са Спортским савезом општине Оџаци реализују се програм Школица спорта у ком заједно игра и вежба 35 деце из групе на српском , мађарском језику и из кратких програма.
  1. 4) Реализација различитих едукативних радионица за децуу сарадњи са партнерима: „Миша и Маша“ са Црвеним крстом, „Скрининг зуба“ са Домом здравља, „Здраво растимо“ са Спортским савезом, „Животне вредности“ у сарадњи са стручном службом вртића. Овим радионицама је до сада присуствовало укупно 231 дете.
  1. 5) Мобилна школа родитељства – у сарадњи са Домом здравља Оџаци реализована су едукативна предавања на тему „Планирање породице“. Предавањима је присуствовало више од 60 родитеља.
  1. 6) Реализација креативних радионица за децу и очеве на тему 8. Март. Тате са малишанима правили су поклоне за маме. Радионицама је присуствовало 202 учесника.
  1. 7) Пружање материјалне помоћи породицама из друштвено осетљивих група. На почетку године деца су добила торбице за вртић, зепице, свеске и шољице за чај. Пред Нову годину децу су добила и новогодишње поклоне. Материјалну помоћ добило је 60 породица.
  1. 8) Оснаживање запослених у ПУ – у сарадњи са Удружењем васпитача Војводине реализоване су две радионице за 43 васпитача и медицинске сестре-васпитаче на тему  „Одмереним и промишљеним корацима до развоја дечјег самопоуздрања кроз подстицајно окружење“.

 Остале фотографије погледајте овде.