21. децембар. 2020

ПРЕДСТАВЉАМО ВАМ ПРВЕ АМБАСАДОРА ПРОЈЕКТА ИНКЛУЗИВНОГ ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА

Обуке за односе с јавношћу званично су отпочеле 30. новембра 2020. године. Више од 150 пријављених представника локалних самоуправа из различитих институција почевши од тог дана има приступ видео и текстуалним материјалима уз помоћ којих имају могућност да стекну додатна знања и добију значајне информације о Пројекту и о темама као што су- односи с јавношћу, јавни наступ, гостовање у радио и ТВ емисијама, наступање и промоција активности путем друштвених мрежа и других канала комуникације, писање саопштења за медије и друге.

У протеклом периоду неки од полазника су, након похађања теоријског дела обука прешли на други сегмент који се односи на израду домаћих задатака и промовисање Пројекта путем локалних медија и друштвених мрежа. Актуелности у вези са пројектима на локалном нивоу промовисане су на званичним сајтовима предшколских установа, општина/градова, центара за социјални рад, порталима локалних медија као и друштвеним мрежама (Фејсбук профилима и групама). Текстови и приче које су нам прослеђивали наши сарадници са локала убрзо су објављени и на ЕЦЕЦ званичном сајту и осталим друштвеним мрежама Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања.

У складу са усвојеним планом, имена представника који су радили на домаћим задацима и  проследили текстове о актуелностима из своје локалне самоуправе објављена су на страници сајта Пројекта- Амбасадори Пројекта- https://ecec.mpn.gov.rs/?page_id=3620.

Досадашња ефикасна сарадња и предусретљивост првих Амбасадора Пројекта представљају само почетак приче о промоцији Пројекта у локалним самоуправама. У наредном периоду очекује се пристизање вести и актуелности и од других полазника из осталих локалних самоуправа.