6. мај. 2021

ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ У ПУ ПОЛЕТАРАЦ

Црвени крст је један од партнера на пројекту „Инклузивно предшколско васпитање и образовење“ који реализује ПУ „Полетарац“ Оџаци.

Током ове недеље у оквиру пројекта Црвени крст Оџаци је у објектима ПУ „Полетарац“ реализовао 4 едукативне радионице под називом „Дифузија – учимо о хуманости“. Циљ ових радионица је да се деца упознају са највећом хуманитарном организацијом, да науче шта је хуманост, зашто треба да буду хумани и како са хуманошћу да шире доброту и љубав.

По једна радионица одржана је у објектима „Дуга“ у Бачком Брестовцу и „Чаролија“ у Дероњама 26. и 27. априла, док су у објекту „Маслачак“ у Богојеву 28. априла 2021. године одржане две радионице.

Радионице су осмишљене као заједничке активности деце која похађају четворосатне и кратке програме. Радионицама је присуствовало 73 деце, 4 васпитача и педагошки асистент.

У оквиру радионица подељени су пакети за личну хигијену деци из друштвено осетљивих група. Средства за куповину ових пакета обезбеђена су грантом који је предшколска установа добила у оквиру пројекта.