14. мај. 2021

ПОСЕТА МИНИСТРА БРАНКА РУЖИЋА ВРТИЋУ „МАЛИ ПРИНЦ“ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ИНКЛУЗИВНОГ ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА

Министар Бранко Ружић је посетио вртић „Мали Принц“,  предшколске установе „Бошко Буха“ на Палилули. Посета је организована у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања који Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије спроводи уз финансијску подршку Светске банке.

Кроз дружење и разговор са децом, министар је скренуо пажњу на кључне поруке Пројекта које се односе на значај предшколског васпитања и образовања и прихватања различитости а у циљу подршке инклузивности система. У разиграној атмосфери, у дворишту вртића, министар и деца су креирализаједнички пано на коме су у различитим бојама оставиле отиске својих шака. Посета је завршена уручивањем поклона вртићу, интерактивне табле за децу.

Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања изузетно је значајан за друштвену заједницу с обзиром да има за циљ унапређење доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања. То пре свега подразумева повећање обухвата и доступности предшколских установа, а добит ће имати сва деца од рођења до 6,5 година као и њихове породице, предшколске установе, локалне заједнице (јединице локалне самоуправе, здравствене службе, центри за социјални рад итд.). Приоритет су деца из социјално и економски угрожених друштвених група.

Фотографије са догађаја погледајте овде.