3. јун. 2021

Вртићу “Чуперак” из Сремске Митровице додељено ново возило

Захваљујући средствима Грант програма у оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање, који спроводи Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Светске банке, Град Сремска Митровица од 2019. године реализује пројекат „Инклузија деце и рани развој“. Тим поводом Милан Пашић, помоћник министра за предшколско и основно образовање, посетио је Сремску Митровицу и уручио је кључеве аутомобила предшколској установи „Чуперак“ у Лаћарку, а који ће служити теренским посетама и обиласку породица од стране мобилног интерресорног тима.

 “Донирали смо аутомобил, који је мобилан и биће у могућности да превезе децу и родитеље ради спровођења активности и радионица које се реализују у оквиру Пројекта. Верујемо да је ово један корак унапређења система предшколског васпитања и образовања. На овај начин више деце и родитеља биће укључено  и едуковано“ – рекао је помоћник министра просвете Милан Пашић. Он је изразио задовољство што Сремска Митровица учествује у све три компоненте Пројекта кроз изградњу објекта, спровођење Грант програма и примене нових основа програма у предшколским установама.

Градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић, истакла је да су овим пројектом обухваћена деца предшколске установе у Лаћарку и Мачванској Митровици јер ту имамо највише ромске популације и деце којима је потребна помоћ у овом облику.

„Овај аутомобил ће нам веома помоћи у спровођењу нашег пројекта, тако да будемо доступни свима којима је помоћ потребна. Бићемо у могућности да дођемо до свих удаљених места у нашој општини. То је наш циљ, да будемо доступни и пружамо помоћ коме је неопходна“, рекла је градоначелница Сремске Митровице.

Инклузивни Програми усмерени на негу и стимулацију деце у најранијем детињству су основ напретка, и посебно су важни за децу која долазе из недовољно подстицајних породичних окружења.  

Видео материјале можете погледати овде.