9. јун. 2021

ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ГРАДА БЕОГРАДА, „НОВАК ЂОКОВИЋ″ ФОНДАЦИЈЕ И ЧЕТИРИ БЕОГРАДСКЕ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ

Данас је у Скупштини Града Београда одржана свечана церемонија потписивања Уговора о адаптацији и опремању просторија у предшколским установама између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Града Београда, „Новак Ђоковић″ фондације и четири београдске предшколске установе- ПУ „Врачар“, ПУ „Др Сима Милошевић“, Земун, ПУ „Дечји дани“, Стари Град, ПУ „Перка Вићентијевић“, Обреновац.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Град Београд и Фондација „Новак Ђоковић“ заједничким снагама обезбедиће 22 нове адаптиране и опремљене просторије за 500 нове деце свих узраста у вртићима четири београдске општине до почетка нове школске године. Деца ће тако имати могућност да нову школску годину започну у новопремљеним просторијама са новим намештајем, играчкама и дидактиком и да се кроз креативан рад интелектуално развијају и припремају за будуће школовање.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је да Министарство, кроз Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања, настоји да повећа број места у предшколским установама и квалитет предшколског система, имајући у виду децу из осетљивих социјалних група. Градоначелник Београда, проф. Др Зоран Радојичић додао је да ће између седам и осам милиона евра бити издвојено за уређење, адаптацију и опремање вртићких просторија у Београду, док је Маја Кремић, национална директорка “Новак Ђоковић фондације“ изразила задовољство што је Фондација добила прилику да са „овако јаким и одлучним партнерима“ ради заједно на остваривању мисије Фондације – да до 2030. године свако дете у Србији има приступ предшколском васпитању и квалитетном образовању.

Фотографије погледајте овде.