1. јул. 2021

РЕАЛИЗАЦИЈА МОДЕЛА ЗАЈЕДНИЦЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ УЧЕЊА ПРАКТИЧАРА

У оквиру Програма подршке јачању капацитета за примену Основа програма ПВО – Године узлета који у сарадњи реализују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, УНИЦЕФ и Институт за педагогију и андрагогију, започета је реализација Модела заједнице професионалног учења практичара у шест предшколских установа (ПУ „Пчелица“ Сремска Митровица; ПУ „Врачар“ Врачар; ПУ„Наша радост“ Смедерево; ПУ „Дуга „Аранђеловац“; ПУ „Лане“ Алексинац; ПУ „Радост“ Чачак) које су са применом Основа програма почеле 1. септембра 2019. године.

Реализација Модела започета је обуком координатора хоризонталне размене „Од рефлексије о акцији до рефлексије за акцију“  током маја а након тога су отпочели професионални сусрети практичара у вртићима који су језгро промене у својој установи.

Као подршка реализацији професионалних сусрета практичара у среду 16. јуна одржан је онлајн консултатитивни састанак са координаторима хоризонталне размене из шест предшколских установа на ком су учесници размени досадашња искуства и дилеме у примени Модела. Учесници састанка показали су висок степен отворености и спремности да активно учествују у конструктивној дискусији.