28. јун. 2021

Потписан уговор о изградњи два вртића у Крушевцу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић потписао је у Kрушевцу  уговорe о реконструкцији два вртића у том граду „Голуб мира“ и „Лабуд“.

Уговор са министром потписали су заменик градоначелнице Крушевца Александар Јовановић  и извођач радова.

Након потписивања уговора министар Ружић je оценио да је улагање у образовање кључ развоја нашег друштва и да је циљ да се потпуно подигне квалитет целокупног предшколског система, као и да се посебно учини још доступнијим и приступачнијим деци из свих друштвено осетљивих група.

За ова два вртића у Крушевцу  биће издвојено преко 58 милиона динара, без ПДВ.

Реконструкцијом ова два објекта обезбедиће се 160 нових места за малишане, по 80 у сваком вртићу. У питању је доградња и реконструкција постојећих објеката, а завршетак радова је 8 месеци од дана почетка радова.

Кроз овај пројекат обезбедиће се око 11.000 нових места у вртићима широм Србије и тиме се смањити листе чекања за вртиће.

Заменик градоначелнице Крушевца Александар Јовановић истакао је да је данашње потписивање уговора веома важно за овај град због стварања бољих услова боравка деце у вртићима. Према његовим речима ова два вртића ће добити већи капацитет, али и нови намештај, дидактичка средства, играчке и све што је неопходно за боравак деце у вртићима.