22. јул. 2021

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ДОГРАДЊИ ВРТИЋА И ПОЛАГАЊЕ КАМЕНА ТЕМЕЉЦА У КРУШЕВЦУ

Уговори о реконструкцији два вртића у Крушевцу, „Голуб мира“ и „Лабуд“ потписани су 28. јуна 2021. године.

Уговоре који предвиђају  доградњу и реконструкцију постојећих објеката потписали су у Крушевцу први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, заменик градоначелнице Крушевца Александар Јовановић  и извођач радова. Том приликом, заменик градоначелнице Крушевца Александар Јовановић истакао је да је потписивање уговора веома важно за Крушевац због стварања бољих услова за боравак деце у вртићима.

За ова два вртића у Крушевцу  биће издвојено преко 58 милиона динара, а њиховом реконструкцијом обезбедиће се 160 нових места за малишане, по 80 у сваком вртићу.

Мање од месец дана након потписивања уговора, први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је Крушевац где је у присуству градоначелнице Крушевца Јасмине Палуровић, положио камен темељац за изградњу објекта у вртићу „Голуб мира“ у Крушевцу.

Полагању камена темељца присуствовали су поред министра и градоначелнице, медији, представници министарства, директорка предшколске установе у Крушевцу, представници извођача радова као и запослени у вртићу  .

„Драго ми је што смо данас на овом месту добрим поводом. Овим пројектом вртић „Голуб мира“ повећаће свој капацитет и моћи ће да прими још осамдесет малишана. Овим још једном показујемо колико је Влади Србије и Министарству стало до најмлађих и до стварања бољих услова у којима ће се дружити, играти и учити“, истакао је  Ружић.

Планирани завршетак радова на доградњи вртића  „Голуб мира“ је за 8 месеци.