10. август. 2021

ТИТЕЛ- АДАПТАЦИЈИ ПРОСТОРА ЗА НОВЕ ВРТИЋКЕ ГРУПЕ

Захваљујући средствима грант програма у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, који спроводи Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Светске банке, Општина Тител је поносна што је једна од 34 локалне самоуправе у Србији, која су добиле средства за реализацију пројекта ,,Растимо заједно“. Вредност овог пројекта је 5 550 000 динара.

Општина је, заједно са својим партнерима – Предшколском установом ,,Плави чуперак“, Домом здравља, Центром за социјални рад и Удружењем ,,Вожд“ у овај важан Пројекат ушла 2020. године.

У току претходне године, створили смо услове за отварање 2 мешовите групе полудневног боравка, и то једна у насељеном месту Мошорин, а друга у насељеном месту Вилову. Такође, захваљујући Грант програму, запослена су два васпитача. Како је један од циљева програма грантова и оснаживање родитеља и породица деце најмлађег узраста, тим је кроз кућне посете породицама, трибине и радионице радио на подизању свести о значају стимулације у периоду раног развоја. Родитељи су у потпуности упознати са бенефитима и могућностима које имају кроз овај пројекат – бесплатан боравак деце у колективу у трајању од 4 сата, бесплатна ужина за свако дете.

Средствима из Грант програма, опремљена је учионица у Мошорину новим намештајем, техником и прибором за рад, а адаптација и опремање простора у Вилову је у завршној фази. У посети нам је била координатор пројекта ,,Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, Сања Штрбац, и том приликом смо разговарали о евалуацији досадашњих активности, као и о предстојећим планираним активностима. Заједно смо обишли завршне радове објекта у Вилову, где је планирано да деца крену од 01.09.2021. године.

Овако је изгледало некада…

А овако изгледа данас…