16. август. 2021

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ОПРЕМАЊУ 13 НОВИХ СОБА У ПУ ЧУКАРИЦА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом „Новак Ђоковић“ започело је опремање још једног објекта предшколске установе на територији града Београда, и то новоизграђеног објекта предшколске установе Чукарица. Потписивањем Уговора о сарадњи Министарства просвете, Фондације и Града Београда општина Чукарица постала је пета београдска општина чији ће објекат бити опремљен из средстава пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“.

Предшколска установа Чукарица, у сваком од 21 објекта који тренутно постоје, ради у пуном капацитету. Број деце који је обухваћен предшколским образовањем на овој општини је око 6000.

Почетком ове године почела је изградња новог објекта. У овом објекту ће бити оформљено 13 група свих узраста (3 групе млађе јаслене, 2 групе старије јаслене, 6 мешовитих група и 2 групе предшколаца). Капацитет овог објекта је до 270 деце, што ће у великој мери смањити број необухваћене деце.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Новак Ђоковић је одлучило да кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ помогне и убрза сам процес отварања новог објекта кроз опремање свих 13 васпитних соба. Собе се опремају савременим намештајем у складу са новим основама програма предшколског васпитања и образовања, као и играчкама, књигама и потрошним материјалима према узрастима у вртићким групама.  На тај начин биће омогућен пријем деце у овај објекат већ од 1. октобра 2021. године.