25. август. 2021

ИНКЛУЗИВНО ПРЕДШКОЛСКО ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ У „СУНЦОКРЕТИМА“

Са појавом првих лепих дана деца из Предшколске установе „Сунцокрети“ Владимирци започели су своје активности на отвореном простору.

Најпре су се упутили на једнодневни излет до Ваљева. 

На овом, за децу веома интересантном путовању, посетили су  културно историјски комплекс у Бранковини, музеје у граду и упознали старе занате и старе трговачке радње као  и многобројне историјске споменике.

Следећа активност деце је био традиционални плес на тргу “Сунцокрети плешу”.

Центар Владимираца био је  испуњен  дечјим смехом, игром и песмом, а деци су велику подршку пружили родитељи и мештани који су дошли да их гледају.

У оквиру Пројекта Еко – школе (вртићи) завршну активност  „Лов на биљке“ провели  су у прелепом комплексу манастира Каона.

У свим активностима велика подршка је и родитеља.  Како би тате биле мало више укључене, организован је  спортски дан . Деца су се такмичила у вожњи бицикла, а тате у надвлачењу конопца.

У оквиру манифестације “Петровдански дани “ реализовали смо  разне радионице, играонице и маскенбал за сву децу на територији општине.

А за крај лета и школске године „Сунцокрети“ се играју бојама у Јаловику у оквиру Дечје ликовне колоније коју традиционално организује Библиотека.