5. октобар. 2021

OPŠTINA VRAČAR – Opremljeno 6 radnih soba, broj obuhvaćene dece – 180

Nakon opremanja radnih soba u opštinama Svilajnac i Rača, nastavlja se opremanje i otvaranje novih radnih soba u okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”.

S obzirom na potrebe i broj dece na listi čekanja, Grad Beograd je omogućio adaptaciju 6 novih radnih soba na opštini Vračar dok se kompletno opremanje realizuje iz projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koje sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u partnerskoj saradnji sa Fondacijom Novak Đokoivč, iz zajma Svetske banke.  

Deo zgrade opštine, ustupljen je na korišćenje Predškolskoj ustanovi “Vračar“ na period od 10 godina i završni radovi na adaptaciji prostora su završeni. U ovom objekatu će biti smešteno šest vrtićkih grupa, što će omogućiti 180 novih mesta za decu do 6 godina. Završetkom ovog objekta PU „Vračar“ će proširiti svoje kapacitete i tako smanjiti listu čekanju za 180 dece.

Objekat je opremljen tako da primi četiri mešovite grupe i dve grupe predškolaca. Oprema je birana u skladu sa novim osnovama i po potrebi dece i vaspitača u grupama.

Nameštaj je pravljen po meri i uklapan je u postojeće prostorije, kako bi se prostor maksimalno iskoristio. Svaka radna soba opremljena je savremenim komadima nameštaja, kreativno edukativnim tablama rađenim po meri, kao i igračkama, didaktikom, knjigama, tepisima i ostalim potrošnim materijalom neophodnim za svakodnevno funkcionisanje radnih grupa.