5. октобар. 2021

OPŠTINA STARI GRAD – Opremljene 4 radne sobe, broj obuhvaćene dece – 75

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”  koje realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz partnerstvo sa Fondacijom Novak Đoković, iz zajma Svetske banke adaptirano je i opremljeno  još 4 radne sobe na teritoriji opštine Stari grad.

Ustanova ima stalnu potrebu za proširenjem kapaciteta za jasleni uzrast, s obzirom da na listi čekanja imaju veliki broj beba do godinu dana.

Jedan od vrtića u sastavu ove predškolske ustanove je vrtić “Lola”, u kom postoji najveća potreba za otvaranjem novih radnih soba. U ovom objektu su adaptirane tri prostorije i prilagođene da prime novu decu uzrasta do 3 godine. Prostorije su adaptirane i opremljene u skladu sa potrebama dece, vaspitača i u skladu sa novim osnovama predškolskog vaspitanja I obrazovanja.

Takođe, u centralnom objektu u vrtiću “Leptirić” postojala je potreba za adaptacijom jedne radne sobe kako bi se upisala deca jaslenog uzrasta.

U okviru adaptacije prostorija, urađeni su radovi vezani za zamenu podova, gletovanje, krečenje, farbanje stolarije, kao i postavku trakastih zavesa. Pored toga, sve sobe su opremljene nameštajem, igračkama, potrošnim materijalom, knjigama i didaktikom u skladu sa uzrastom. Za najmlađe su obezbeđeni i kreveci, kao i pultovi za previjanje u svim sobama gde je to neophodno.

U sve četiri grupe na teritoriji opštine Stari grad upisano je oko 75 nove deca jaslenog uzrasta i prostorije su adaptirane u skladu sa potrebama naših najmlađih stanovnika.