26. октобар. 2021

ДОЉЕВАЦ – Опремљенe 4 радне собе, број обухваћене деце – 90

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање”  које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке, адаптирано је и опремљено  још 4 радне собе на територији општине Дољевац.

Општина Дољевац спада у рурална подручја Србије. Село Пуковац је највеће село на територији општине Дољевац и велики број породица остаје да живи ту, самим тим је и потреба за проширењем капацитета ту највећа. Поред новоотвореног објекта, постојала је потреба за додатним проширењем капацитета кроз адаптацију старог објекта и отварањем 4 нове радне собе. У те четири радне собе  уписано је  90 нове деце.

У ново адаптираном простору у селу Пуковац отворе  су 4 радне собе и то једна старија јаслена, две мешовите групе и једна група за предшколце.

Све просторије су опремљене у складу са потребама деце, васпитача и у складу са новим основама образовања.

Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрастној групи, објекат је опремљен и новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У селу Пуковац тренутно живи велики број  породица ромске националности које имају двоје и више деце узраста до 6 година. Такође, у селу Кочану има укупно 8-моро деце ромске националности који су обухваћени предшколским образовањем И укључени су у вртићке групе у Пуковцу.

У све четири нове групе на територији општине Дољевац уписано је око 90 нове деца свих узраста и просторије су опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.