25. фебруар. 2022

Одржаће се Сајам родитељства у Сомбору

Нови САЈАМ РОДИТЕЉСТВА, одржаће се у суботу 5. марта у Сомбору, који заједно организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Сомбор у оквиру Пројекта инклузивно предшколско васпитање и образовање, а уз финансијску подршку Светске банке.

Организоваће се Сајам родитељства са циљем да се унапреди комуникација између породица и институција које на локалу пружају подршку породици и деци и  доприносе развоју свести о значају ране инклузије и раног укључивања деце у систем предшколског васпитања и образовања. Током Сајма родитељства породице са малом децом, нарочито породице из осетљивих друшвених група, као и породице чија деца нису укључена у систем предшколског васпитања и образовања имаће могућност да на једном месту непосредно добију све информације о својим правима, као и о услугама које пружају локалне институције – Град Сомбор, Предшколска установа ,,Вера Гуцуња”, Дом здравља Сомбор, ,,Маслачак” Удружење за подршку особама са аутизмом, Црвени крст Сомбор, Покрајнски заштитник грађана –  омбудсман, Музичка школа ,,Петар Коњовић”, Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора и Центар за социјални рад Сомбор.

На Сајму родитељства родитељи ће имати прилику да кроз различите едукативне и интерактивне радионице сазнају како да унапреде своје родитељске вештине, сазнају зашто је вртић добро окружење за одрастање њихове деце, а и да заједно са својом децом учествују у креативним, истраживачким, спортским радионицама и бројним другим активностима.

Сви грађани Сомбора и грађани из околних места су добродошли да посете Сајам.