7. март. 2022

Општина Рача – Опремљено је 9 радних соба у ПУ ,,Наша радост”

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке адаптирано је опремљено још девет радних соба на територији општине Рача.

Након доградње централног објекта и стварања могућности за пријем нове деце, настављено је комплетно опремање 9 нових радних соба у овој општини. Опремање свих соба обезбеђено је из пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање”.

Ово улагање је посебно значајно, јер је на територији општине Рача евидентирано 627 деце која до сад нису била у систему предшколског образовања.

Кроз опремање је обухваћена куповина комплетног намештаја за све собе и то за две јаслене групе, пет мешовитих група и две групе предшколаца. Поред намештаја, обезбеђене су и играчке, књиге, потрошни материјал и комплетна дидактика за све узрасне групе.

Такође, како би простор био потпун и прилагођен деци и њиховим потребама, обезбеђени су и венецијанери за све радне собе, као и гардеробери за све ходнике.

Објекат је опремљен тако да прими девет група деце свих узраста. Опрема је бирана у складу са новим основама и по потреби деце и васпитача у групама.

Кроз овај пројекат успели смо да знатно смањимо листу чекања и омогућимо деци боље услове за рано образовање.

У новоотвореним радним собама на територији општине Рача уписано је 240 нове деце и просторије су опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.

Остале фотографије можете погледати овде.