23. март. 2022

Општина Пријепоље – Опремљена је још једна радна соба у насељу Бродарево

У склопу Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, Предшколска установа „Миша Цвијовић“ из Пријепоља у сарадњи са локалним партнерима реализује пројекат из средстава Гранта Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Недавно је локална заједница поред једне групе деце која похађа програм предшколског васпитања и образовања у просторијама Центра за социјални рад у Пријепољу, у просторијама прилагођеним за ову намену, успела да обезбеди простор за још једну групу деце у објекту „Срце“ у насељу Бродарево. У ову групу, за сада, је уписано 17оро деце, и даље влада велико интересовање за упис.

Деца бораве у групи у времену од 11 до 15 часова, три пута недељно, а ово је први такав програм диверсификованог карактера у оквиру наше предшколске установе. Наиме, Установа је, полазећи од законом прописаних циљева и принципа система предшколског васпитања и образовања, поред редовних успела да започне и реализују тзв. других, различитих облика и програма васпитно-образовног рада у циљу унапређивања квалитета васпитно-образовног рада, повећања обухвата деце, ширења разноврсности програмске понуде у складу са потребама породице и деце и специфичностима локалне заједнице.

Са децом ради васпитачица, а као додатна подршке деци у учењу и развоју, кроз пројекат је ангажован и дефектолог-логопед. Ово има велики значај за породице са децом са сметњама у развоју, јер до сада нису имали подршку дефектолога и логопеда у својој општини.

 Циљ овог програма је да се и деци из социјално угрожених категорија становништва омогући боравак у вртићу, што смо и постигли.

Родитељи су исказали изузетно задовољство покретањем овог бесплатног програма у њиховој средини, који је прилагођен породицама које можда немају потребу за целодневним боравком деце, а желе да деца учествују у заједничким активностима са вршњацима, уче и развијају се у подстицајној средини уз подршку стручног васпитног кадра.

У прилогу су фотографије са родитељског састанка и боравка деце у новом простору током првих дана рада.

Остале фотографије можете погледати овде.