30. март. 2022

Општина Земун – Опремљено је 3 радне собе у вртићу „Пчелица Маја“

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке опремљено је још 3 радне собе на територији општине Земун.

Предшколска установа „Др Сима Милошевић“ реализује васпитно образовни програм у 32 објекта, као и у 6 простора при основним школама где се реализује полудневни припремни предшколски програм.

У овом тренутку објекте установе похађа 4711 деце, док је на листи 870 деце за које је поднет Захтев за упис. Предшколска установа улаже велике напоре да обухвати што већи број деце из осетљивих друштвених група.

Према досадашњој документацији, 5 породица прима новчану социјалну помоћ, а поред тог броја деце још 924 деце је ослобођено плаћања по неком основу – деца са сметњама у развоју, деца без родитељског старања, треће и свако наредно дете у породици, као и деца која похађају полудневни припремни предшколски програм.

Нови, опремљен простор моћи ће да прими 75 деце. Објекат располаже са 3 радне собе (три мешовите групе), тоалетима, пространим ходницима и пратећим просторијама, новим игралиштем и опремљен је у складу са потребама деце, васпитача и у складу са новим основама образовања.

Поред намештаја који је биран и прилагођен узрасној групи, просторије су опремљене и новим играчкама, теписима, роло завесама, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У новим групама на територији општине Земун уписано је 75 нове деце узраста 3-5,5 година и просторије су опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.

Остале фотографије можете погледати овде.