8. април. 2022

Град Панчево – Опремљене су још 2 радне собе у вртићу „Љиљан“

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке опремљене су још две радне собе у вртићу на територији града Панчево.

Град Панчево у последњих пар година бележи велики прилив становништва, с обзиром на отварање неколико нових фабрика, што повлачи досељавање породице са малом децом.

ПУ „Дечја радост” свој рад обавља у 20 вртића које похађа преко 2.900 деце узраста од 1 до 6 година. Услед недостатка капацитета на листи чекања се налази 379 деце.

Управа предшколске установе се труди да укључи што већи број деце чије су породице примаоци новчане социјалне помоћи и тренутно је у вртиће уписано 26. деце која бесплатно похађају предшколско васпитање.

Нови, опремљен простор моћи ће да прими 40 деце у две групе. У вртић „Љиљан” укључена су у редовне васпитне групе деца са оштећеним слухом.

Објекат располаже са две радне собе (за две мешовите групе), тоалетима и пратећим просторијама и опремљен је у складу са потребама деце, васпитача и у складу са новим основама програма предшколског васпитања и образовња.

Поред намештаја који је биран и прилагођен узрасној групи, просторија је опремљена и новим играчкама, теписима, лејзи беговима, тракастим завесама, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У новим групама на територији града Панчево уписано је 40 нове деце узраста 3 – 5.5 година и просторије су опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника. 

Остале фотографије можете погледати овде.