21. април. 2022

МЕДИЈСКА КАМПАЊА МАЛЕ ПРИЧЕ ЗА ВЕЛИКЕ ЉУДЕ

Током априла месеца је реализована трећа по реду медијска кампања МАЛЕ ПРИЧЕ ЗА ВЕЛИКЕ ЉУДЕ, у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања.

Кроз овај серијал едукативних прича сазнајемо колико су тренуци проведени са децом у њиховом најранијем узрасту драгоцени  као и колико је важна  комуникација и емоционална размена родитеља и деце. Родитељи који прихватањем и похвалама реагују на одређено понашање, дају детету емоционални подстицај да се у том смеру развија.

Такође, кроз ове приче учимо да стварањем свакодневне рутине, правилном исхраном, вежбањем, боравком на отвореном простору и кроз  заједничку игру, деца се уче здравим животним навикама,  уче да брину о себи и другима, буду одговорна и спремнија за живот. Родитељи брину о њиховој безбедности али не спутавају њихову слободу и самосталност.

Овај серијал  пружа подршку родитељима подсећањем на права  која су им законом гарантована и која могу остварити у систему здравствене и социјалне заштите.  

Приче имају за циљ  и да  укажу на значај предшколског васпитања и образовања на развој деце као и да допринесу развоју инклузивног друштва.

Кампања је реализована на националним телевизијама, као и на онлајн порталима и друштвеним мрежама.

У оквиру ове медијске кампање пормовисане су приче: „Дете је да се слуша,“ „Здраве навике,“ „Права ствар“ и „У друштву је слађе.“

Медијску кампању МАЛЕ ПРИЧЕ ЗА ВЕЛИКЕ ЉУДЕ можете пратити на нашој Фејсбук страници Велики људи од малих ногу, док спотове можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

За више информација прикључите се и пратите Вибер групу Велики људи од малих ногу. Све верзије едукативних прича погледајте на нашем Јутјуб каналу.