31. мај. 2022

Oрганизован пролећни маскенбал у Прокупљу – ПУ „Невен“

У оквиру дана Предшколске установе „Невен” из Прокупља, 24. маја организован је традиционални пролећни маскенбал са темом “Шарени свет, чаробан и леп, веселе боје, најбоље нам стоје”. Дечаци и девојчице, обучени као најомиљенији ликови из цртаних филмова, прошетали су градом, а његовом реализацијом показали смо да овај вртић одликује тимски рад, уважавање, подршка и креативност.

Ове године, на маскенбалу су учествовала и деца новоотворених предшколских одељења из села Мала Плана и Доња Стржава, која су основана уз подршку средстава Грант Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а као део пројекта „Инклузивно предшколско образовање и васпитање“. Пројекат се финансира из зајма Светске банке. Град Прокупље је носилац пројекта, а партнери на пројекту су ПУ Невен, удружење “Инклузија данас”, Центар за социјални рад Топлица и Дом здравља Прокупље. 

Наша драга деца и њихови родитељи су се потрудили да овде прикажу најлепше костиме и маске и данас уживамо у њиховој лепоти и плесу, а ове тренутке ће памтити целога живота. Са својим васпитачима су кренули у живот, расли, васпитавали се, сазревали. Помогли су им да рашире своја мала крила и крену у будуће изазове. Подржимо их, како доликује, јер су у сваки покрет уложили сав свој труд, емоцију и љубав – рекао је Ивица Крстовић, координатор пројекта.

Маскенбал се одржао у центру града, на отвореном и у складу са свим прописаним епидемиолошким мерама.

Остале фотографије можете погледати овде.