10. јун. 2022

Град Ниш – опремљено још 5 радних соба у ПУ “Пчелица” у насељу Ново село

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке опремљено је још 5 радних соба на територији града Ниша, у насељу Ново село.

Насеље Ново село је приградско место на подручју града Ниша, у градској општини Палилула, у чијој близини се налазе новоотворене фабрике, које запошљавају велики број младих људи који имају потребу за целодневним смештајем деце.

С обзиром на то да је град Ниш трећи по величини у нашој земљи, потребе за проширењем капацитета предшколског образовања су велике. Отуда се на листи чекања за вртић у насељу Ново село налази око 120 малишана.

У овом делу града живи и велики број породица ромске националности са двоје и више деце узраста до 6 година, као и породице социјално угрожених категорија, што нам је био додатни подстрек за отварање вртића и укључивање деце са ове територије у систем предшколског образовања.

Град Ниш препознао је потребу за проширењем капацитета вртића и завршио реконстукцију објекта, док је наша фондација кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање са својим партнерима” (МПНТР и СБ) омогућила комплетно опремање.

Нови опремљени простор моћи ће да прими 120 деце и то по следећим групама – 1 јаслена, 2 мешовите и 2 предшколске.

Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрасној групи, просторије су опремљене и венецијанерима, новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У новим групама на територији града Ниша уписано је 120 нове деце узраста 1.5 – 7 година и просторије су опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.

Остале фотографије можете погледати овде.