8. јул. 2022

Водич за уређење простора у дечјем вртићу и водич Развијање интегрисаног приступа учењу кроз теме/пројекте дистрибуирани су јавним предшколским установама

У оквиру пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, а у склопу системске подршке предшколским установама у Србији у процесу примене нове програмске концепције, креирања простора и реалног прграма у складу са новим Основама програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“, одштампани су у тиражу од 10600 примерака и дистрибуирани ПУ: Водич за уређење простора у дечјем вртићу и водич Развијање интегрисаног приступа учењу кроз теме/пројекте.

Приручнци припадају серијалу приручника и водича под заједничким називом „Линије лета”, који су припремљени на Институту за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду, а издавач је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Ускоро ће бити одштампан у истом тиражу и дистрибуиран предшколским установама и Приручник о специфичностима стратегија васпитача у развијању програма у складу са узрастом деце који припада истом серијалу „Линије лета“ чиме се заокружује подршка практичарима у предшколским установама, када је реч о развијању ресурса – стручних материјала усмерених наподршку примени Основа програма Године узлета.

Приручници су штампани у тиражу који омогућава да га у оквиру сваке јавне предшколске установе, добију: сви стручни сарадници и сви тренери/ментори за Основе програма као и скоро свака васпитна група. За случај да свака група не добије дистрибуиран штампани примерак, предшколске установе су добиле и ПДФ верзију приручника.

Такође, приручници ће бити достављени и свим факултетима, средњим и високим школама које образују васпитаче, као и васпитачима који реализују припремни предшколски програм у организацији основних школа.

Водич за уређење простора у дечијем вртићу можете погледати овде.

Водич за развијање теме / пројекта са децом можете погледати овде.