18. јул. 2022

Проширење Мреже предшколске установе (ПУ) „Полетарац“ Мерошина отварањем нове васпитне групе у насељу Баличевац, у склопу Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“

У склопу пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у радној 2021/22. год. у месту Баличевац (општина Мерошина) одржавале су се радионице за децу узраста 3 – 5,5 година, која не похађају вртић. Наиме, Баличевац је једно од 7 насељенеих места у општини Мерошина, у којима се спроводи програм Грантова Министарства просвете, са циљем обезбеђивања локалних услуга за децу и родитеље из осетљивих друштвених група. С обзиром на велику заинтересованост и задовољство родитеља и деце овим програмом, као и велики број деце предшколског узраста којој због удаљености није доступан вртић, покренута је иницијатива за проширење Мреже предшколске установе (ПУ) „Полетарац“ Мерошина, отварањем још једне васпитне групе у Баличевцу.

Локална самоуправа као оснивач ПУ усвојила је ову иницијативу Одлуком Скупштине општине Мерошина, чиме је породицама са децом предшколског узраста олакшана доступност предшколског васпитања и образовања, и истовремено обезбеђена одрживост пројектних резултата Министарства просвете.

Дана 06.07.2022. год. званично је почела са радом нова васпитна група „Лептирићи“ у Баличевцу за децу узраста 3 – 5,5 год. на полудневном боравку. Тиме је ПУ „Полетарац“ Мерошина добила још једну васпитну групу којом се повећава обухват деце овог узраста и обезбеђује доступност предшколског васпитања и образовања за децу из удаљених насеља.

Локални пројекат, који финаснира Министарство просвете из средства Гранта (бесповратна средства у износу од око 47.000 евра) координише и радионице са децом одржава васпитачица Милена Јоцић, која ће наставити васпитно – образовни рад са децом у новоотвореној групи у Баличевцу и након завршетка пројекта.

Отварању су присуствовали председник општине Мерошина – Саша Јовановић, заменик председника – Емилија Петковић, Оливер Илић – председник Скупштине општине Мерошина, Виолета Пауновић – заменик председника Скупштине општине Мерошина, директор ОШ „Јастребачки партизани“ – Бобан Раденковић као и Нена Маринковић просветни саветник ШУ Ниш. Том приликом званичници су запосленима ПУ „Полетарац“ пожелели пуно успеха у раду, а деци пуно игре, забаве, дружења и учења.

Остале фотографије можете погледати овде.