5. август. 2022

ЗАПОЧЕТА ИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА У СМЕДЕРEВУ

Полагањем камена темељца данас је започета изградња новог вртића у насељу Радинац код Смедерева. Свечаности је присуствовао први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, као и градоначелник Смедерева Јован Беч.

„Нов вртић у Радинцу је 11. објекат на коме започињемо радове из подршку Светске банке. Сматрам да је ово најбољи начин, не само да обезбедимо услове за већи обухват деце предшколским васпитањем и образовањем, већ и да пружамо подршку родитељству, јер бришемо листе чекања и омогућавамо родитељима да, док су посвећени радним обавезама, своје малишане оставе на бригу и васпитање васпитачима, у адекватном простору “, изјавио је министар Бранко Ружић.

Градоначелник Смедерева Јован Беч захвалио се надлежном Министарству, као и Влади Републике Србије на подршци и нагласио је да ће овим бити решен дугогодишњи проблем града и да ће објекат пре свега бити намењен деци са територије „25 мај“, Радинцa, Раља, Липе и Врановa, где живи око 7.000 становника.

Нови објекат простираће се на око 1600 м2, у његову изградњу и опремање биће уложено око 169 милиона динара, а пријем деце се очекује за 12 месеци, у августу 2023. године.