5. август. 2022

Општина Опово – Адаптирано и опремљено 2 радне собе у ПУ “Бамби”

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке адаптирано је и опремљено још 2 радне собе на територији општине Опово.

Потреба за адаптацијом две радне собе настала је као резултат низа позитивних фактора у овом месту: повећање броја становника, односно младих брачних парова, мултинационалност, те раст потребе за предшколским образовањем.

Иако ПУ „Бамби“ годинама улаже велике напоре да обухвати сву децу, недостатак смештајних капацитета представља изазов у раду установе, а листа чекања из године у годину расте.

Локална самоуправа препознала је потребу за проширењем капацитета и стару зграду „Кебс-а“ уступила је на коришћење предшколској установи. Зграда се налази у централном делу парка у Опову на само 150м од вртића, у непосредној близини су и основна школа, галерија, католичка и православна црква, Центар за социјални рад.

Новак Ђоковић Фондација и Министарство просвете, науке и технолошког развоја кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ адаптирали су и комплетно опремили објекат.

Радови су подразумевали замену подова, зидова, плафона, столарије, расвете, као и уградњу клима уређаја. Новe, адаптиране собе (једна мешовита и једна предшколска група) потпуно су прилагођене потребама деце, васпитача и прати нове основе програма предшколског васпитања и образовања.

Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрасној групи, просторије су опремљене новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У новим групама на територији општине Опово уписано је 40 нове деце узраста од 3 до 7 година и просторије су адаптиране и опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.

Остале фотографије можете погледати овде.