16. септембар. 2022

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ – ОПРЕМЉЕНО 3 РАДНЕ СОБЕ У ПУ “СУНЦОКРЕТИ” У ДЕБРЦУ

У оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке опремљено је још 3 радне собе на територији општине Владимирци, село Дебрц.

ПУ „Сунцокрети“ годинама улаже велике напоре да обухвати сву децу и поред тога, труди се да у систем предшколског васпитања и образовања укључи децу из суседних општина.

Преко 320 деце тренутно похађа ПУ, а иначе већ 3 године предшколска установа „Сунцокрети“ укључена је у пројекат Инклузивног предшколског васпитања и образовања, тако да око 40 деце из осетљивих друштвених група похађа вртић бесплатно.

Потребе за обухватом деце су све веће, јер је много младих родитеља који немају коме да оставе децу на чување.

Вртић у насељу Дебрц веома успешно ради и обухвата децу из источног дела општине Владимирци, а у њему често бораве деца из суседних села (Ушће, Скела).

Ка вртићу Дебрц гравитирају деца и из села Крнић, Јазовик, Суво село, Бељин, Власаница, где их је 81 узраста до 7 година са тендецијом раста.

Нови, опремљени простор моћи ће да прими 65 деце. Објекат располаже са 3 радне собе (старија јаслена, мешовита и предшколска група) и опремљен је у складу са потребама сваке групе и у складу са новим основама образовања.

Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрасној групи, просторије су опремљене новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У новим групама на територији општине Владимирци уписано је 65 нове деце узраста од 1,5 до 7 година и просторије су опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.

Остале фотографије можете погледати овде.