29. септембар. 2022

ОПШТИНА БАЧ – АДАПТИРАНА И ОПРЕМЉЕНА 1 РАДНА СОБА У ПУ „КОЛИБРИ” У СЕЛУ БОЂАНИ

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке адаптирана је и опремљена још једна радна соба на територији општине Бач, село Бођани.

Општина Бач је мултинационална – у њој живе Срби, Хрвати, Словаци, Мађари, Румуни, Роми и др. Годинама уназад општина издваја значајна средства за регресирање трошкова образовања и васпитања, као и за социјалну и дечју заштиту. Око 300 породица у Бачу су корисници социјалне помоћи.

ПУ „Колибри“ труди се да обухвати сву децу и из Бача и из околиних села. Управа ПУ настоји да интегрисана друштвена брига о деци предшколског узраста буде једнако доступна и прилагођена сваком детету, без дискриминације и сегрегације по било ком основу, као и да пружи огранизовану подршку породицама са малом децом.

Вртић у насељу Бођани налази се у оквиру издвојених одељења ОШ „Алекса Шантић“ и у оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање Новак Ђоковић Фондација и Министарство просвете, науке и технолошког развоја адаптирали су и комплетно опремили једну радну собу.   

Радови на адаптацији подразумевали су замену подова, столарије, расвете, кречење, набавку и уградњу клима уређаја.

Нови, опремљени простор моћи ће да прими 25 деце. Објекат располаже једном радном собом (мешовита група) и опремљен је у складу са потребама групе и у складу са новим основама образовања.

Поред намештаја који је биран и прилагођен мешовитој узрасној групи, просторија је опремљена новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У новој групи на територији општине Бач уписано је 25 нове деце узраста од 3 до 5,5 година и просторија је опремљена у складу са потребама наших најмлађих становника.

Остале фотографије можете погледати овде.