5. октобар. 2022

ОДРАЖАН JE ЧЕТВРТИ САЈАМ РОДИТЕЉСТВА У ЛОЗНИЦИ

У организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и града Лознице, 1. октобра 2022. године одржан је четврти Сајам родитељства у вртићу „Чаролија“, са циљем  пружања подршке породицама са децом и ширења свести о значају ране инклузије и укључивања све деце у систем предшколског васпитања и образовања.

Сајам родитељства свечано су отворили др Милан Пашић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја и Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника града Лознице.

Посетиоци Сајма, око 300 родитеља са децом, имали су могућност да на једном месту добију све информације о видовима подршке које пружају локалне институције града Лознице, као и да сазнају нешто више о својим правима и начину њиховог остваривања.

Учешћем у едукативним и интерактивним радионицама, заједно са децом, родитељи су имали прилику да оснаже своје родитељске компетенције и да се упознају са вештинама којима подржавају срећан и здрав раст и развој својих малишана.

Посебна пажња, током Сајма, била је посвећена породицама из осетљивих друштвених група, кроз информисање о могућностима за равноправно укључивање у систем предшколског образовања и васпитања.

Фотографије са Сајма родитељства можете погледати овде.