6. октобар. 2022

ОПРЕМЉЕНО ЈЕ 13 РАДНИХ СОБА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД – ПУ „11. АПРИЛ“ – ВРТИЋ “ИСКРИЦА“ – БЕЖАНИЈСКА КОСА

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке опремљено је још 13 радних соба на територији општине Нови Београд.

Нови Београд, једна од највећих и најгушће насељених општина Београда, је модерна градска општина која се стално шири и добија нове становнике који су оријентисани на трагање за новим занимањима, стамбеним, образовним, естетским и социјалним потребама.

ПУ „11. април” је место заједничког живљења, учења и одрастања 8500 деце. Мисија ове предшколске установе је квалитетно инклузивно предшколско васпитање и образовање доступно свој деци.

Насеље Бежанијска коса, као део општине Нови Београд, убрзано се шири. Иако у овом насељу већ постоје два велика комбинована вртића, њихови капацитети нису били довољни да задовоље потребе све већег броја младих породица за укључивањем деце у квалитетне предшколске програме.

Из тог разлога Град је изградио комплетно нов објекат, који у свом саставу има 13 радних соба, кухињу, мултифункционалне сале, тоалете, просторије за васпитаче, као и уређено двориште за активности напољу.  План је да се у овом објекту оформе групе за све узрасте (3 млађе јаслене групе, 2 старије јаслене групе, 6 мешовитих група и 2 групе предшколаца).

Капацитет овог објекта је до 270 деце, што ће у великој мери смањити број необухваћене деце.

Како би објекат што пре кренуо са радом, Фондација Новак Ђоковић у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, из зајма Светске банке, кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” определила је део средстава и помогла у опремању свих 13 радних соба. Све просторије су опремљене у складу са потребама деце, васпитача и у складу са новим основама образовања.

Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрасној групи, објекат је опремљен и новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

У свих тринаест нових група на територији општине Нови Београд уписано је преко 200 нове деце свих узраста, од најмлађих јаслица до предшколаца и просторије су опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.

Остале фотографије можете погледати овде.