28. новембар. 2022

АДАПТИРАНО И ОПРЕМЉЕНО 3 РАДНЕ СОБЕ – ОПШТИНА ШИД – ПУ “ЈЕЛИЦА СТАНИВУКОВИЋ ШИЉА” – СЕЛО ЕРДЕВИК

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, уз партнерство са Фондацијом Новак Ђоковић, из зајма Светске банке адаптирано је и опремљено још три радне собе на територији општине Шид, село Ердевик.  

Ову општину карактерише разуђеност, као и мултинационална средина коју чине Срби, Словаци, Русини и други.

У протеклом периоду после повратка породица из иностранства услед корона вируса, развојем винске индустрије, туризма и пољопривреде дошло је до потребе за проширењем капацитета ПУ и потребе за целодневним боравком и адаптације простора.

ПУ „Јелица Станивуковић Шиља“ је у оквиру ОШ „Сава Шумановић“ у Ердевику добила на коришћење 3 радне собе за 3 васпитне групе (једна старија јаслена, једна мешовита и једна предшколска).

Новак Ђоковић Фондација је заједно са Министарством просвете у оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање препознала њихову потребу и адаптирала и комплетно опремила три радне собе.

Радови на адаптацији подразумевали су замену подова, зидова, плафона, столарије, расвете, као и уградњу клима уређаја. Нове, адаптиране собе потпуно су прилагођене потребама деце, васпитача и прате нове основе програма предшколског васпитања и образовања.

Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрасној групи, просторије су опремљене новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.

На овај начин омогућили смо заједничким снагама да велики број породица остане на селу и да њихова деца имају једнако квалитетне услове за рано образовање као у градовима.

У новим групама на територији општине Шид уписано је 65 нове деце узраста од 1,5 до 7 година и просторије су адаптиране и опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.

Остале фотографије можете погледати овде.