20. јун. 2023

ОДРЖАН ДРУГИ САЈАМ РОДИТЕЉСТВА У ЛОЗНИЦИ

У низу манифестација одржаних поводом обележавања Дана града, у Лозници је 14. јуна одржан и други Сајам родитељства. 

Инспирисани успешно организованим прошлогодишњим Сајмом родитељства који је одржан  у склопу пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, а препознајући значај оваквог догађаја, представници локалне самоуправе и локалних институција су одлучили да ове године самостално организују сајам, на радост родитеља и деце.

У име Града програм је отворила начелнице Одељења за друштвене делатности Тања Глишић Матић, која је рекла да је „родитељство најлепше и најодговорније занимање на свету“ након чега су деца и родитељи имали прилику да учествују у бројним забавним и едукативним радионицама, као што су радионице на тему здравља и здраве исхране али и у ликовним, музичким и плесним радионицама и школици спорта.

Циљ сваког друштвено одговорног пројекта је да осмисли активности које ће обезбедити трајно остваривање добробити за оне којима је намењен, у овом случају породице са децом, успостављањем темеља за добру праксу и након завршетка пројекта. Пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ кога спроводи Министарство просвете је на добром путу да тај циљ постигне. Након одржаних шест сајмова у организацији Пројекта и сајма који је одржан у организацији Града Лозница и Град Зрењанин који спроводи грант програм, за следећу недељу најављује одржавање овог лепог и корисног догађаја.

Фотографије са сајма можете погледати овде.

Видео са Сајма родитељства можете погледати овде.