30. јун. 2023

У ТИТЕЛУ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „РОДИТЕЉИ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ“

У четвртак, 15.6.2023. у Тителу је први пут одржана манифестација ,,Родитељи у центру пажње“ у организацији Предшколске установе „Плави чуперак“ и Општине Тител, а у сарадњи са Центром за социјални рад из Титела, Домом здравља Тител као и две основне школе: „Исидора Секулић“ из Шајкаша и „Светозар Милетић“ из Титела.

Посетиоци ове манифестације, око 250 родитеља са децом, имали су могућност да на једном месту добију све информације о видовима подршке које пружају локалне институције општине Тител, као и да сазнају нешто више о својим правима и начину њиховог остваривања.

Сарадња међу институцијама започета је кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, који реализује Министарство просвете уз подршку Светске банке, а који је у општини Тител започет 2020. године и из којег је општина добила грант у вредности од 50000 еура. Главни циљ Пројекта јесте да се унапреди доступност и квалитет предшколског образовања и васпитања за свако дете од рођења до 6,5 година, а нарочито за децу из социјално осетљивих група. Као резултат овог пројекта, повећан је обухват деце која нису била укључена у васпитно образовни рад, па су тако у насељеним местима Вилово и Мошорин покренуте две нове полудневне предшколске групе, кроз које годишње прође око 40 деце.

Како се умрежавање инстутиција кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ показало као добра пракса, сарадња је настављена кроз пројекат „Разиграно родитељство“, који је подржан од стране УНИЦЕФ-а у сарадњи са Владом Републике Србије и партнера, уз подршку ЛЕГО фондације.

Ова манифестација је одржана као симбол свега онога што за децу и њихове родитеље ради локална самоуправа, али и као најава за све будуће активности које се планирају за наредни период, а у сарадњи са локалним институцијама.

Фотографије са манифестације погледајте овде.