30. јун. 2023

ОДРЖАН САЈАМ РОДИТЕЉСТВА У ЗРЕЊАНИНУ

У Зрењанину је 19.06.2023. организован први Сајам родитељства у овом граду.

Циљ овог догађаја је да родитељи, старатељи и хранитељи у разговору са стручњацима из разних области дођу до одговора на питања и до нових сазнања о родитељству, како би деци обезбедили здравије и лепше одрастање. На штандовима су им биле доступне информације о исхрани и нези деце, о заштити њиховог здравља, правима, упису у вртић…

Током Сајма, родитељи су могли да се упознају с услугама које пружају Градска управа града Зрењанина, Предшколска установа, Центар за социјални рад, Дом здравља „Др Бошко Вребалов“, Црвени крст, Центар за пружање услуга социјалне заштите „Мост“, Основна и средња школа „9. Мај“, Хигијенски завод, Едукативни центар „Кликерино“ и Полицијска управа града Зрењанина.

Татјана Лојовић, координатор пројектног тима грант програма „С осмехом у вртић“  који се у Зрењанину реализује у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ je приликом отварања сајма изјавила: „Једна од јаких страна града Зрењанина јесте управо интерсекторска сарадња у интересу све деце и њихових породица. Из тог разлога се у месецу родитељства на Тргу слободе и одржва Сајам родитељства где ће се представити неколико различитих установа и институција града Зрењанина које се баве васпитањем и образовањем деце и пружањем подршке породицама“.

Фотографије са сајма можете погледати овде.