25. октобар. 2023

ОПРЕМЉЕНО 4 РАДНЕ СОБЕ У СТАРОЈ ПАЗОВИ ЗА ДЕЦУ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ које реализује Министарство просвете, из зајма Светске Банке, опремљене су још 4 радне собе на територији општине Стара Пазова.

Стара Пазова се налази у јужном делу Панонске низије, у источном делу историјске области Срем, где поред срспског становништва има Словака, Хрвата, Рома и припадника других етничких група. ПУ „Полетарац“ постоји од  1973. године и ангажован је дужи низ година на пројекту инклузије. Васпитно-образовни рад се реализује на српском и словачком језику.

1973. године установа је бројала 10 васпитно – образовних група у којима је било уписано 250 деце. Од тада па до данашњег дана установа се континуирано ширила и капацитети су се повећали. У мрежи предшколске установе налази се 16 објеката за боравак деце, распоређених у 5 месних заједница. У складу са капацитетом 16 објеката и са верификованим простором за боравак деце у Установи је, за Радну 2023/2024. годину, формирано укупно 89,5 васпитно-образовних група. Уписано је 2012 деце и заједно са 300 запослених распоређени су у тих 16 објеката. Тренутно је на листи чекања 98 деце свих узраста који ће бити уписани чим се укаже могућност.

Министарство просвете из зајма Светске банке, кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” определило је део средстава и комплетно опремило 4 радне собе, чиме ће се омогућити упис за око 100 деце предшколског узраста.

Собе су опремљене намештајем, играчкама, дидактиком, потрошним материјалом, сликовницама и књигама, који су бирани са посебном пажњом и потребама узрасних група.

Фотографије можете погледати овде.