26. октобар. 2023

ОПРЕМЉEНO 6 РАДНИХ СОБА У НОВОМ ОБЈЕКТУ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ДЕЧЈА РАДОСТ“ – БОСИЛЕГРАД

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, из зајма Светске Банке, опремљено је 6 радних соба у новом објекту ПУ „Дечја радост“ на територији општине Босилеград.

Министарство просвете из зајма Светске банке, кроз пројекат “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” определило је део средстава и комплетно опремило 6 радних соба у новом објекту, чиме ће се омогућити упис за око 120 деце предшколског и јасленог узраста.

Изградњу новог објекта финансирало је Министарство за јавна улагања, док је израду пројекта, целокупну пројектну документацију, израду планова и сл. као и грађевинску дозволу финансирала општина Босилеград.

Од великог значаја за општину је и то што су се изградњом овог објекта стекли услови за упис деце јасленог узраста, по први пут од оснивања установе. До сада су Предшколску установу „Дечја радост“ у Босилеграду могла похађати само деца узраста од 3 године до поласка у школу, док ће од ове школске године бити отворене 3 јаслене групе за децу узраста 1 до 3 године.

Собе су опремљене намештајем, играчкама, дидактиком, потрошним материјалом, сликовницама и књигама, који су бирани са посебном пажњом и потребама узрасних група.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.