2. новембар. 2023

ОПРЕМЉЕНА 21 РАДНА СОБА У ВАЉЕВУ – ПУ „МИЛИЦА НОЖИЦА” – БРОЈ ОБУХВАЋЕНЕ ДЕЦЕ – 470

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, из зајма Светске банке опремљенa je 21 радна соба на територији града Ваљево.  

ПУ „Милица Ножица“ похађа 2217 деце у целодневном и 314 у полудневном облику рада. На лсити чекања је 517 деце и велика је потреба за повећањем обухвата. Нови простор, који обухвата два објекта – „Палчица“ 11 соба и „Мали принц“ 10 соба – значајно ће смањити постојећу листу чекања и повећаће обухват деце.

Предшколска установа ради на инклузији деце тако да васпитано-образовни програм похађају и деца припадници различитих верских опредељења, националних мањина (роми 31, кинез 1), деца која су примаоци новчано-социјалне помоћи.

Ваљево је град који је погодан за развој различитих индустрија и велики број страних и домаћих фирми отвара фабрике и нова радна места, посебно за младе родитеље чија су деца сада корисници предшколске установе. 

Министарство просвете и Новак Ђоковић Фондација заједно су, у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ препознали њихову потребу и комплетно опремили 21. радну собу (од тога 5 млађих јаслених група, 10 старијих јаслених, 4 мешовите и две припремно-предшколске групе).

Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрасној групи, просторије су опремљене новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом. У новим групама на територији града Ваљево уписано је 470 нове деце узраста од 1 до 7 година и просторије су опремљене у складу са потребама наших најмлађих становника.

Фотографије можете погледати овде