21. новембар. 2023

ОПРЕМЉЕНЕ 4 ВАСПИТНЕ СОБЕ У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ „ДЕЧЈЕ ЦАРТСВО“ – ВЕЛИКА ПЛАНА

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, из зајма Светске Банке, опремљене су 4 васпитне собе у  ПУ „Дечје царство“, на територији општине Велика Плана.

Предшколска установа “Дечје царство” постоји од 1977. године.

Васпитно-образовни рад са децом од 1 до 6 године остварује се у укупно 53 васпитнe групe у више објеката на територији целе општине. У текућој години уписано је укупно 1146 деце.

Кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ проширени су капацитети Предшколске установе „Дечје царство“  и на тај начин решена је  листа чекања за одређене објекте, а значајно су унапређени квалитет простора и услови за боравак деце у вртићима.

Министарство просвете из зајма Светске банке, кроз пројекат “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” определило је део средстава и комплетно опремило 4 радне собе, чиме ће се омогућити упис за 50 деце предшколског узраста и 30 деце јасленог узраста.  Овим опремањем обухваћена су и сеоска подручја, и то Лозовик и Доња ливадица, чиме предшколска установа и општина Велика Плана уз подршку Министарства просвете континуирано унапређују праведност и доступност предшколског васпитања и образовања и за децу из осетљивих група.

Собе су опремљене намештајем, играчкама, дидактиком, потрошним материјалом, сликовницама и књигама, који су бирани са посебном пажњом и потребама узрасних група.

Фотографије можете погледати овде.