23. новембар. 2023

ОПРЕМЉЕНE 2 ВАСПИТНЕ СОБЕ У О.Ш. „МИЛИЦА МИЛОШЕВИЋ“, НАСЕЉЕ ЈАГЊИЛО, ОПШТИНА МЛАДЕНОВАЦ

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, из зајма Светске Банке, 2 учионице у ОШ „Милица Милошевић“ (село Јагњило, општина Младеновац) пренамењене су у васпитне собе и опремљене намештајем и дидактиком неопходном за васпитно – образовни рад са децом предшколског узраста.

Предшколска установа у Младеновцу основана је 1966. године. Данас се у саставу Установе налази пет објеката и 16 припремних четворочасовних предшколских група, тзв. „мале школе“, у којима борави више од 1300 деце. На листи чекања се налази 300 деце.

Под управом Предшколске установе налази се и 11 припремних група предшколске деце, тзв. „мале школе“ у 11 сеоских месних заједница и њихов рад је организован у просторијама основних школа.

Рад припремних група организован је у Јагњилу, Рабровцу, Великој Иванчи, Марковцу, Пружатовцу, Међулужју, Кораћици, Шепшину, Сенаји, Влашкој и Дубони.

Министарство просвете из зајма Светске банке, кроз пројекат “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” определило је део средстава и комплетно опремило 2 учионице, чиме ће се омогућити упис за 50 деце предшколског узраста.

Собе су опремљене намештајем, играчкама, дидактиком, потрошним материјалом, сликовницама и књигама, који су бирани са посебном пажњом и потребама узрасних група.

Фотографије можете погледати овде.